4. Novembra 2022.

“Cijela Jugoslavija je gledala na koju stranu će se Dražen opredijeliti”

Big Portal

Petrović se u emisiji “U svom filmu” na HRT-u osvrnuo na temu nacionalnosti i to da je Dražen mogao da bira reprezentaciju za koju će nastupati.

“Bio je lider ne samo košarke, nego i sporta Hrvatske. Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu Dražen opredeliti. Jer, nemam što kriti, mi smo iz mešanog braka, iako je Jolin otac iz Zagore kod Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku”, izjavio je Petrović.

Petroviću je Hrvatska bila najbliža scru, a sa tom reprezentacijom osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

“Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se država raspadala svi su gledali što će Dražen napraviti. I dolaskom u UN-a, svima je poručio: ‘Tu sam jer hrvatska reprezentacija mi je sve’. Uvek je s ponosom pričao o 1992”,
 dodao je Aco Petrović, novi-stari selektor “kockastih”.

Dražen je, nastupajući za Jugoslaviju, osvojio je bronzu i srebro na Olimpijskim igrama 1984. i 1988, bronzu i zlato na svetskim prvenstvima 1986. i 1990, bronzu i zlato na evropskim prvenstvima 1987. i 1989, te srebro i zlato na Univerzijadama 1983. i 1987. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare