Cijela Italija „crvena zona" zbog koronavirusa - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Cijela Italija „crvena zona” zbog koronavirusa

Cela Italija zbog koronavirusa postaće „crvena zona“, a na snagu stupa zabrana javnih okupljanja i ograničeno kretanje, izjavio je premijer Italije Đuzepe Konte.

Premijer Italije Đuzepe Konte izjavio je da će mere ograničavanje kretanja zbog izbijanja koronavirusa biti proširene na celu zemlju.

„Svi treba da se odreknemo nečega za dobrobit Italije. Više neće psotojati crvena zona broj jedan i broj dva, nego će cela Italija postati zaštićena zona“, istakao je premijer.

Prema njegovim rečima, nove mere će stupiti na snagu od utorka, 10. marta. Mere uključuju „kretanje samo u neophodnim slučajevima, zbog posla ili zdravlja“ i „zabrana okupljanja naroda na otvorenom“.

On je dodao da će sve škole i univerziteti u Italiji biće zatvoreni do 4. aprila.

U Italiji je trenutno zabeleženo više od 9.100 slučajeva koronavirusa, a 463 osobe su preminule.

Prema poslednjim informacijama Italija, posle Kine, ima najveći broj prijavljenih smrtnih slučajeva od koronavirusa. Sav sport u Italiji suspendovan je do 3. aprila zbog rizika od širenja koronavirusa, saopštio je Olimpijski komitet te zemlje. Italijani su se odlučili na radikalne mere u borbi protiv virusa kojim je zaraženo skoro 10.000 ljudi.

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar