"Ciel Tower", novi najviši hotel na svijetu opet u Dubaiju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

“Ciel Tower”, novi najviši hotel na svijetu opet u Dubaiju

Hotel „Gevora“ u Dubaiju, visok 356 metara, uvršten je 2018. godine je u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši hotel na svijetu. Ipak, njegova vladavina biće kratkotrajna. Soliter na 75 spratova uskoro će zasjeniti vitkiji – “Ciel Tower” biće visok 360 metra i imaće 1.042 sobe i apartmane raspoređene na 82 sprata.

Za dizajn tornja koji se gradi u bogatom obalnom naselju Dubaija odgovoran je biro za arhitekturu NORR, koji potpisuje možda najprepoznatljiviji hotel u Dubaiju, čuveni „Atlantis“.

“Ciel Tower” će imati staklenu osmatračku platformu koja će pružati pogled na grad sa svih strana. Posetioci će uživati i u panoramskom pogledu s hotelskog bazena na krovu.

„Mi se ni sa kim ne takmičimo, mi jednostavno želimo da uradimo ono što mislimo da donosi profit i lepotu našem gradu i to ćemo uraditi“, kaže Ranijet Mišra iz „Atlantisa“.

Dizajneri su u decembru dobili tri nagrade IPA, za najbolju međunarodnu arhitekturu hotela, najbolju arapsku hotelsku arhitekturu i najbolji arapski toranj.

„Dizajn se uklapa u gradsku celinu, a građevina je funkcionalna. Svi će svakako želeti da prenoće bar jednu noć u najvišem hotelu na svetu“, objašnjava Mišra.

Novi hotel će imati vrhunski velnes centar, poslovne prostore i „niz nagrađivanih restorana“, a svi će oni biti predstavljeni u narednim mesecima.

Izgradnja je počela 2016, a poslednjih godina u istom kvartu izrastao je niz izuzetno visokih nebodera, uključujući Kavan tauer visok 306 metara i 425 metara visoku zgradu Marina 101.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Patuljasti jarići su zvijezde Instagrama

Vanja A

Dakota Džonson ima najsmešniji odgovor na komentar “haljina ti je prekratka”

Vanja A

Plava će obojiti sve zimske outfite

Vanja A

Ostavite komentar