Chrome OS dobija veliki redizajn za svoj 10. rođendan - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Chrome OS dobija veliki redizajn za svoj 10. rođendan

Google proslavlja deseti rođendan svoje Chrome OS platforme preko velikog ažuriranja, omogućavajući nove funkcije, poboljšanu kompatibilnost, Wi-Fi deljenje sa Android telefonima i neke funkcije koje poboljšavaju produktivnost.

Phone Hub je nova prečica na taskbaru, a odavde je moguće daljinsko omogućavanje hotspota za telefon, menjanje modova zvuka, kao i lociranje telefona ukoliko je to potrebno. Ovde će biti vidljiva snaga signala telefona, nivo baterije, i nedavni Chrome tabovi na telefonu.


Wi-Fi Sync sada podržava više uređaja, dok god telefon već ima Wi-Fi lozinku, tako da nema potrebe za njenim ponovnim unošenjem na Chrome OS uređaj. Google je objavio da Nearby Share stiže na Chrome OS u narednim mesecima.

Na polju produktivnosti, Chrome OS je dobio Screen Capture funkciju, koja podržava kreiranje screenshotova i snimanje ekrana. Novi snimci će se prikazivati u “Tote”, novom mestu gde je moguće videti fajlove, screenshotove, preuzete i pinovane fajlove.Tu su i poboljšanja za Clipboard, Desks alatku za multitasking, Family Link za roditeljsku kontrolu i drugo. Deljenje stvari na Chrome OS-u će biti brže, a moguće je deljenje između aplikacija. Select-to-speak opcija će čitati tekst naglas, a Chrome OS ikonice za aplikacije dobijaju novi izgled.

Prema navodima Google-a, M89 Chrome OS ažuriranje korisnicima globalno stiže tokom narednih nekoliko nedelja.

Izvor: Google

Danas objavljeno

Whatsapp navodno testira veb verifikaciju u dva koraka, pozadinu za ćaskanje za glasovne pozive

Vanja A

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Vanja A

Predstojeći iMac Pro će imati nadograđeni M1 Max čipset sa 12 CPU

Vanja A

Ostavite komentar