Chrome dobija Google pretragu na bočnom panelu na Windowsu - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Chrome dobija Google pretragu na bočnom panelu na Windowsu

U najnovijem ažuriranju za Chrome Canary na Windowsu, Google je dobio zgodnu funkciju koja omogućava pretragu na bočnom panelu. Ona omogućava upoređivanje rezultata pretrage sa trenutno otvorenom stranicom i brže pronalaženje onoga što tražite.

Da biste testirali novu bočnu pretragu u Chrome-u, potrebno je da ažurirate pregledač na najnoviju Canary verziju i omogućite jednu od eksperimentalnih zastavica. Idite na chrome://flags i podesite funkciju „Bočna pretraga“ na „Omogućeno“, a zatim ponovo pokrenite Chrome.
Nakon što uključite „Bočnu pretragu“ u Chrome pregledaču, otkucajte zahtev za pretragu i kliknite na vezu u rezultatima. Sada možete da pritisnete dugme G levo od trake za adresu da biste pokrenuli bočni panel sa Google pretragom. Klikom na drugu vezu u rezultatima pretrage otvoriće se veb lokacija na istoj kartici.

Google Chrome nije jedini pregledač koji nudi pretragu u bočnom panelu. Slična funkcija je već duže vreme dostupna u Microsoft Edge-u, a čak se može reći da Microsoftova implementacija izgleda pristupačnije i lakša za razumevanje. U Edge pregledaču je dovoljno da kliknete desnim tasterom miša na bilo koju reč ili frazu na veb stranici i izaberete „Pretraži na bočnoj traci“. Google Chrome, s druge strane, zahteva otvaranje nove kartice, unošenje termina za pretragu, otvaranje veze, a tek onda pregledač prikazuje dugme Side Search, piše Neowin..

Treba napomenuti da je trenutna verzija Side Search u Chrome Canary verziji samo eksperimentalna funkcija. Google-u će trebati neko vreme da poboljša Side Search i pošalje je na stabilni kanal (ili se možda uopšte neće isporučiti). U međuvremenu, možete da preuzmete Chrome Canary, testirate novu mogućnost i podelite povratne informacije sa Google-om.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Dobili smo prvi trejler za Project I.G.I. nastavak

Vanja A

Ako vas igranje preko džojstika smara, sada možete da tamanite zombije glasovnim komandama

Vanja A

Xiaomi 12T Pro Daniel Arsham stigao u Evropu

Zeljka

Ostavite komentar