Chevrolet Corvette Split-Window iz 1963. ide na aukciju - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Chevrolet Corvette Split-Window iz 1963. ide na aukciju

Barrett-Jackson kompanija će na aukciji u Palm Beach-u na Floridi, koja traje od 15. do 17. oktobra, prodati Chevrolet Corvette Split-Window iz 1963. godine. Ova posebna Corvetta provela je veći deo svog života baš kao i bilo koja druga, sve dok nije restaurirana i dok nije dobila stari duh.

Klasični američki sportski automobil dobija modernu Art Morisson šasiju, koja sadrži moderne osovine i sportsko ogibljenje. Ubačene su i masivne Vilwood kočnice sa 6-klipnim čeljustima napred i 4-klipnim čeljustima pozadi. Star Corveta takođe je opremljena servo upravljačem, električnim prozorima i novim sistemom klimatizacije i grejanja.

Ispod haube se nalazi GM LS3 V8 motor od 540 KS koji je povezan sa 4L70E automatskim “overdrive” menjačem koji pokreće zadnje točkove. Ovaj motor ne samo da nudi dobru snagu, već izgleda i kao umetničko delo zahvaljujući hromiranoj površini.

Iznutra, Corvetta ima hromirani volan i potpuno novi tapacirung u crvenoj koži. Čak je i futuristično pozadinsko osvetljenje u prtljažniku ugrađeno koje samo poboljšava izgled.

Još uvek se ne zna po koj ceni će se ovaj auto prodavati, ali mnogi smatraju da će Corvetra preći sumu od pola miliona dolara.

Izvor: Autoexclusive.rs

Danas objavljeno

Meizu se prodaje kineskom automobilskom gigantu, kompaniji Geely

Vanja A

Najbrži Audi RS7 na svijetu

Vanja A

Poslednji NISMO 400R košta 1.6 miliona funti

Zeljka

Ostavite komentar