Sastojci
100 g topljenog maslaca
200 g brašna
1 supena kašika sode bikarbone
1 čajna kašika soli
50 mililitara mlijeka
1 supena kašika vanilijinog ekstrakta
2 cijela jajeta
1 žumance
3 banane
100 g krem sira
Priprema
U velikoj posudi pomiješajte brašno, sodu i so. U drugoj velikoj posudi pomiješajte šećer, rastopljeni maslac, mlijeko, vanilijin ekstrakt, jedno cijelo jaje i jedno žumance, smjesa treba da bude kremasta. Pomiješajte sastojke iz dvije velike posude te kada ih dobro stopite, dodajte zgnječene banane. Pomiješajte preostale sastojke, dakle jedno cijelo jaje, krem sir, dvije supene kašike brašna i šećera u posebnoj posudi. U kalup prvo staviti pola prve smjese, odnosno one s bananama. Na nju stavite cijelu smjesu s krem sirom te izravnajte površinu i nanesite ostatak prve smjese na nju.
Rernu zagrijte na 350 stepeni Celzijusa i pecite jedan sat.
Nezavisne.