CG u crvenom: Kotor pod vodom, zatvorene ulice u Tivtu, kasne letovi - BIGportal.ba
Region Vijesti

CG u crvenom: Kotor pod vodom, zatvorene ulice u Tivtu, kasne letovi

Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru, dovele su do plavljenja opština Tivat i Kotor

Poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dve ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu, javlja CdM.

Veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj, saopštila je Opština Tivat.

“Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljnjeg saobraćaj bude obustavljen a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila”, kazali su iz tivatske opštine.

Prema rečima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa peskom za priobalni deo ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

“Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima prijeti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Putni pravac kotorski kružni tok – Radovići Luštica je prohodan za saobraćaj i pod merama je nadzora”, navodi se u saopštenju.

U centralnim i južnim predelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar.

Zbog nevremena kasne letovi
Usled nepovoljnih vremenskih uslova, većina popodnevnih letova nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines saobraćaće sa zakašnjenjem.

Ovo se posebno odnosi na destinacije jugoistočne Evrope, saopšteno je iz crnogorske aviokompanije.

“Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo uslova, a poštujući stroge procedure sigurnosti i bezbednosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 sata”, rekli su iz te kompanije.

Kako prenosi crnogorski portal CdM, nakon stabilizacije vremenskih prilika, svi letovi će se realizovati po ustaljenom redu letenja.

B92

Danas objavljeno

Gorivo u Srpskoj bi moglo uskoro biti jeftinije?

M.

Vanredna situacija na Krimu

M.

Zapad sprema haos? “Zona rizika – cijela planeta. Od Balkana do Bliskog istoka”

M.

Ostavite komentar