29. Juna 2020.

CG: Otvorićemo granice u skladu sa odlukama EU

Big Portal

“Nacionalno koordinaciono telo je profesionalno i nepristrasno analiziralo epidemiološke podatke koji su stizali iz pojedinih država i dosledno donosilo odluke sa ciljem zaštite zdravlja i života građana Crne Gore i stranaca u našoj zemlji. Putevi importacije korona virusa u našu zemlju usled neodgovornosti pojedinaca i razvoj epidemiološke situacije u državama regiona potvrdili su da smo i ovog puta doneli ispravne odluke u interesu građana Crne Gore i javnog zdravlja”, konstatovano je na sednici.

Naveli su da je u okviru analize epidemiološke situacije u Crnoj Gori NKT informisano da je broj testiranja na korona virus u odnosu na broj stanovnika u Crnoj Gori među najvišima u regionu i u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Iz NKT-a je saopšteno i da su odlučini da dalju politiku otvaranja granica, “što je izvesna potreba naše ekonomije”, uskladi sa politikom i odlukama Evropske unije čim one budu konačne i saopštene.

Analizirajući pojedine, kako se navodi u saopštenju, “dnevnopolitičke pojave u javnom prostoru” NKT podseća da je uspeh u prvoj fazi odgovora na korona virus rezultat ukupnog zajedništva, solidarnosti i discipline, što je više puta saopštavano javnosti.

“Isticanje razlika, pojave spiskova kojima svedočimo i raznih prebrojavanja nisu put za uspeh nego put za neuspeh. To je svakom jasno”, saopšteno je nakon sednice NKT.

“Moramo i sada biti solidarni i združeni jer je to uslov za uspeh celog društva”, navodi se u saopštenju.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare