CF Moto V.02-NK streetfighter sve bliže serijskoj proizvodnji - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

CF Moto V.02-NK streetfighter sve bliže serijskoj proizvodnji

CF Moto vr+ijedno radi u posljednje vrijeme, pa se tako V.02-NK litarski streetfighter model polako bliži serijskoj proizvodnji.

Naravno, motocikl je rezultat saradnje između kineskog proizvođača i kompanije KTM.

Dve strane zajedno rade još od 2014, kada je CF Moto dobio zaduženje da za ovaj region proizvodi 125 Duke, 200 Duke i 390 Duke modele.

Zadovoljan postignutim, KTM je proizvodnju LC8c agregata, zapremine 799 kubika, poverio CF Moto. U pitanju je jedinica koja pokreće nekadašnju 790 seriju, tj. modele 790 Duke, 790 Adventure, 790 Adventure R i 790 Adventure R Rally (u ograničenoj seriji). Impresionirani proizvodnim mogućnostima kompanije CF Moto, KTM je odlučio da celokupnu proizvodnju pomenute jedinice od 2021. premesti u Kini.

Kapacitet fabrike u Hangžou je 50.000 motocikala godišnje.

U međuvremenu, KTM je LC8 agregat od 990 kubika prodao CF Moto, a kao rezultat ove kupovine nastao je V.02-NK koncept, predstavljen pre dve godine.

Liniju motocikala kineske kompanije dizajnirala je KISKA, dizajnerski studio koji potpisuje i KTM-ove mašine, pa tako V.02-NK donosi određene eleemente sa Duke R modela, mada ne predstavlja njegovu kopiju. Njegova proizvodnja bi trebalo da počne naredne godine.

Izvor: Moto-berza/Autoblog

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar