CEV objavio termine kvalifikacija za EP 2021. - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

CEV objavio termine kvalifikacija za EP 2021.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je termine kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine u obe konkurencije.

Umesto utakmica kod kuće i na strani, zbog problema izazvanih virusom korona, odbojkašice i odbojkaši će odigrati po dva turnira u periodu od maksimum 10 dana.

EP 2021 u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 19. avgusta do 5. septembra, a gradovi domaćini će biti Beograd (Srbija), Plovdiv (Bugarska), Kluž Napoka (Rumunija) i Zadar (Hrvatska).

Pored organizatora, plasman na EP izborilo je osam reprezentacija sa EP 2019: Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemacka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan.

Preostalih 12 reprezentacija biće poznato posle kvalifikacija, koje bi trebalo da se završe sredinom januara, a plasman na EP će izboriti po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest kvalifikacionih grupa.

Prvenstvo Starog kontinenta za odbojkaše odigraće se u Češkoj, Estoniji, Finskoj i Poljskoj, gde će se odigrati polufinale i finale, od 2. do 19. septembra.

Plasman na EP, pored organizatora, izborilo je osam selekcija sa EP 2019: Srbija, Slovenija, Franucska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka i Belgija.

Ostalih 12 učesnika biće poznato posle kvalifikacija, iz kojih će plasman na prvenstvo Evrope izboriti sedam pobednika grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Danas objavljeno

Jokić je i dalje jedinstven u NBA ligi

Zeljka

Oglasila se Peleova ćerka

Zeljka

Danas na Mundijalu: Da li je vrijeme za prvu senzaciju?

Zeljka

Ostavite komentar