Četvrtina građana smatra da je virus izmišljen zbog nečijeg interesa - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Četvrtina građana smatra da je virus izmišljen zbog nečijeg interesa

Moskovska Visoka škola ekonomije sprovela je anketu među građanima Rusije o njihovom odnosu prema koronavirusu.

Da nikakve epidemije nema i da su je izmislila određena lica, uvereno je 23 odsto anketiranih. A da je opasnost preuveličana smatra 9,6 odsto.

Anketa je postavljenja na mnogobrojim ruskim sajtovima u pet etapa od 18. marta do 26. maja. Na anketu je odgovorilo više od 30 hiljada osoba iz svih ruskih regiona, uzrasta od 20 do 60 godina.

Analitičari navode da se osobe koje ne veruju u epidemiju ili smatraju da je izmišljena, drastično drugačije ponašaju od onih koji je priznaju.

Prva grupa osoba se u 43 odsto slučajeva izjasnila da posećuje rođake, a više od polovine se izjasnilo da izlazi u šetnju. Tri četvrtine među skepticima se izjasnilo da nema nikakve potrebe za saoizolacijom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas, komentarišući rezultate anekete da “odricanje virusa pokazuje odsustvo želje da se pogleda oko sebe i prihvati realnost”.

“Na osnovu sopstvenog iskustva mogu da kažem da ta stvar postoji i da je opasna”, rekao je Peskov.

Peskov, kao i njegova supruga, šampionka u umetičkom klizanju, Tatjana Navka bili su hospitalizovani sa dijagnozom Kovid-19, a izašli su iz bolnice 25. maja.

Danas objavljeno

Adel čuva ispljunutu žvaku slavne pjevačice

Vanja A

Kraljica Elizabeta se vratila radnim obavezama

Vanja A

Hju Džekman dijeli dirljivu uspomenu sa svojom bakom

Vanja A

Ostavite komentar