Četiri savjeta za kupovinu odgovarajućeg sportskog grudnjaka - BIGportal.ba
Magazin Moda

Četiri savjeta za kupovinu odgovarajućeg sportskog grudnjaka

Odabir grudnjaka za trening nekim ženama nije nimalo lak. Ponuda je raznovrsna, ali najveći dio se svodi na slične modele namijenjene sitnijoj građi. Krupnije žene koje odluče da se bave sportom naći će se na muci jer je izbor sportskih modela za njihovu građu veoma sužen. Pitate se: Da li nam je sportski grudnjak uopšte neophodan?

U tkivu grudi nema mišića koji bi ih držali, tako da su u velikoj mjeri one izložene sili gravitacije. Iz godine u godinu, grudi bivaju sve opuštenije, a tome doprinose i određene životne navike. Kako bi se ta situacija preduprijedila, tokom bilo koje sportske aktivnosti neophodno je nošenje adekvatnog grudnjaka. Idealno je da to bude namjenski dizajniran model koji vas neće stezati, a grudima će pružiti neophodnu podršku.

Na šta da obratite pažnju kad birate sportski grudnjak?

Izdvojite dovoljno vremena

Da biste pronašli odgovarajući model, za kupovinu izdvojite dovoljno vremena. Nikada ne pokušavajte da svoju potragu za idealnim brushalterom uglavite u petnaestak minuta koje imate između druge dvije aktivnosti. Strpljenje se uvijek isplati, naročito kada je riječ o kupovini nečega što ćete često koristiti.

Isprobajte što više modela

Ne ustručavajte se da isprobate sve sportske modele koji su dostupni u vašoj veličini. Obucite grudnjak, poskočite nekoliko puta, načinite i nekoliko zamaha rukama – tek tada ćete moći da utvrdite da li vam model zaista odgovara. Važno je da brushalter ni na koji način ne sputava slobodu pokreta, a da istovremeno grudi budu fiksirane.

Obratite pažnju na detalje

Odaberite model sa širokim bretelama koje se podešavaju. Idealno bi bilo da donja ivica brushaltera bude široka, jer će se tokom treninga tijelo savijati, a ne želite da vam pažnju odvlači zarozana sportska oprema. Kada je riječ o šavovima, oni treba da budu što manji, kako u dodiru sa znojem ne bi iritirali kožu te doveli do stvaranja osipa.

Obratite pažnju na materijal

Sportski grudnjak treba da bude napravljen od sintetičkih materijala koji se brzo suše i ne apsorbuju vlagu. Dok ga nosite, grudi treba da budu pribijene uz tijelo, blago pritisnute. U zavisnosti od menstrualnog ciklusa, dojke mogu biti i osjetljive i bolne, a dodatno izlaganje poskakivanju tokom treninga ubija želju za bilo kojom sportskom aktivnošću. Uz dobar sportski grudnjak, to ćete lako izbjeći i – treninzi će, definitivno, postati vaša omiljena dnevna aktivnost.

(lepotaizdravlje.rs)

Danas objavljeno

Reakcija mačke dok gleda kako njen vlasnik mazi psa oduševila ljude

Zeljka

Žene otkrile gdje su sve i sa kim varale muževe

Zeljka

Konobarice u Hutersu dobile novu uniformu: Još su oskudnije obučene

Zeljka

Ostavite komentar