Četiri pink pantera pala zbog pljačke u Dizeldorfu - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Četiri pink pantera pala zbog pljačke u Dizeldorfu

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal noćas su uhapšena četvorica osumnjičenih da su 14. decembra opljačali juvelirnicu Breguet u Dizeldorfu sa NN licem.

Tom prilikom su uzeli skupocene, markirane ručne satove, čija vrednost iznosi oko miliona evra.

Uhapšeni su N.S, N.B, S.Š. i A. J, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa od 14. do 21. decembra u Dizeldorfu, (Nemačka) i u Beogradu, izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, razbojništvo i prikrivanje, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo napominje da se osnovano sumnja da je organizator kriminalne grupe N.S, a po prethodnom dogovoru sa N.B. organizovao S. Š. i A.J. koji su u prethodnom periodu iz Beograda otišli u Nemačku da bi 14. decembra opljačkali juvelirnicu.

N.S.je uhapšen u Beogradu kada je sedam skupocenih računih satova (koje je prethodno prokrijumčario iz Nemačke u Srbiju ) marke Breguet (ukupne vrednosti od 352.440.00 evra) predao radi dalje prodaje N.B.

Od N.B. su satovi i privremeno oduzeti, dok su lica S.Š, i A. J., lišeni slobode u neposrednoj blizini stana gde živi N.S, navelo je tužilaštvo.

Policijski službenici SBPOK su na ruci N.S, pronašli i oduzeli jedan sat marke Breguet dok su pretresom stana koji koristi u centru grada u Beogradu pronašli i privremeno oduzeli 33 ručna sata, svi marke „Breguet” i jednu zlatnu narukvicu iste marke ukupne vrednosti više od 2.700.000 evra.

Putem Ministarstva spoljnih poslova Srbije od strane policijskih službenika Nemačke dobijena je potvrda da je u predmetnom razbojništvu oduzeto ukupno 41 ručna sata i jedna narukvica marke Breguet.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Upozorenje za EU: Hitno; “Ljudi, urazumite se”

Vanja A

Vučić o ulasku Srbije u EU: “Zavisi”

Vanja A

“Ovde žive dobri ljudi”

Vanja A

Ostavite komentar