5. Augusta 2022.

Četiri osobe kritično nakon udara groma kod Bijele kuće

Big Portal

Portparol vašingtonske Vatrogasne i vanredne službe Vito Mađolo rekao je da su oko 18.50 sati po lokalnom vremenu u četvrtak dva muškarca i dve žene išli trgom Lafajet, iz smera Bele kuće, kada je grom udario u njihovoj neposrednoj blizini, preneo je “Njujork tajms”.

Agenti tajne službe i lokalna policija su se našli u blizini i odmah su pomogli unesrećenima, dodao je Mađolo, a četvoro povređenih je prebačeno u obližnje bolnice.

“To što im je odmah pružena pomoć je ključno za ishod njihovog zdravstvenog stanja”, dodao je Mađolo. Četvoro povređenih su, očigledno, stajali u blizini drveća u lokalnom parku kada je grom udario, kazao je Mađolo.

“Drveća nisu bezbedna mesta tokom oluja”, podsetio je on.

Nakon velikih vrućina koje su išle preko 35 stepeni tokom dana u četvrtak, na oblast Vašingtona se sručila jaka oluja predveče.

“Njujork tajms” citira statistiku američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) gde se navodi da je šansa da čoveka pogodi grom manja od jedan u milion, a da blizu 90 odsto ljudi preživi udar.

Od 2006. godine, dodaje CDC, zabeleženo je 444 smrtnih slučajeva u SAD od udara groma, a samo u ovoj godini poginulo je devet osoba, pokazuju podaci Nacionalne meteorološke službe.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare