Četiri nova slučaja zaraze virusom korona u Srpcu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Četiri nova slučaja zaraze virusom korona u Srpcu

U Srpcu su danas registrovana četiri nova slučaja virusa korona.

U Srpcu danas su registrovana četiri nova slučaja oboljelih od virusa korona, koja se dovode u vezu sa sedam zaraženih radnica iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ od prije dva dana.

Testirano je jedanaest osoba, od kojih su četiri bile pozitivne na virus korona – dvije ženske osobe srednje i jedna mlađe životne dobi, te jedno dvogodišnje dijete.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Srbac nastavila je svakodnevno uzimanje uzoraka osobama kod kojih se ustanovi potreba za testiranjem.

Sa današnjim danom izdato je 195 rješenja o kućnoj izolaciji lica koja su bila u kontaktu sa zaraženim osobama. Oni su pod stalnim medicinskim nadzorom.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević pozvao je građane ove opštine na oprez, jer je situacija oko virusa korona pogoršana.

„Imamo značajan broj novih slučajeva zaraze, što može povući posljedice i vraćanje određenih zaštitnih mjera na ranije stanje, o čemu će odlučiti Štab za vanredne situacije na narednom zasjedanju“, izjavio je Dragosavljević.

On je dodao da je situacija, ipak, pod kontrolom, jer su skoro svi kontakti sa zaraženima identifikovani i upućeni u izolaciju. Dezinfekcija Dječijeg vrtića je obavljena, a narednih dana ova mjera će se nastaviti u svim javnim preduzećima i ustanovama i na javnim površinama, uz pojačanu kontrolu primjene zaštitnih mjera koje su na snazi, posebno u trgovinskim i ugostiteljskim objektima.

(BN/S.K.)

Danas objavljeno

Skandal: Opet su to uradili, ovaj put četiri “Fajzera”

M.

Eksplozija u Derventi, nastradalo dijete

M.

Odbijen prigovor odbrane da Karadžić služi kaznu u Britaniji

M.

Ostavite komentar