Četiri načina da se oslobodite stresa - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Četiri načina da se oslobodite stresa

Masaža se primjenjuje vekovima i smatra se najefikasnijim sredstvom koje omogućava da sačuvamo zdravlje i oslobodimo se stresa.

Nažalost, ljudi kojima je masaža neophodna, pre svega oni koji vode aktivan način života, prezasićeni stresnim situacijama, najčešće ne mogu da pronađu slobodno vreme za posetu salonu za masažu.

Zbog toga, evo petominutne masaže prstiju koja se radi u bilo koje vreme, na svakom mestu, u kući, na poslu, na putovanju.

Masažom prstiju opustićete napete mišiće, bićete radno sposobniji i srećniji.

Vežba 1 – Uhvatite mali prst palcem i kažiprstom, lagano ga protresite, da bi otklonili mišićnu napetost. Zatim, dok vam je to prijatno, vrtite mali prst u smeru kazaljki na satu. Posle 10 sekundi promenite smer. Nakon toga, na isti način ovu vežbu uradite i sa ostalim prstima na ruci.

Vežba 2 – Pritiskanjem korena svakog prsta, možete izazvati povećanje životnog tonusa. Na kraju palca nalazi se refleksna zona vezana za pluća te delovanjem na nju pomažete da oslobodite dsajnene puteve i nosne šupljine. Protresite šake

Vežba 3 – Stisnite ruku u pesnicu, ali tako da unutra ostane prazan prostor i unutra stavite palac druge ruke. Skupite pesnicu, čvrsto zahvativši palac i lagano ga vucite, kao da pokušavate da ga rastegnete. Zatim to isto uradite i s drugim prstima.

Vežba 4 – Na kraju protresite šake. Potrebno je da se u njima oseti toplota i opuštenost.

Danas objavljeno

Ove namirnice nemaju rok trajanja

Vanja A

Šta je bolest poljupca i kako se liječi?

Vanja A

Dermatolog otkriva idealnu temperaturu vode za tuširanje u toku zime

Vanja A

Ostavite komentar