Četiri lica uhapšena zbog neovlaštenog posjedovanja oružja - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Četiri lica uhapšena zbog neovlaštenog posjedovanja oružja

Policija u Srpcu uhapsila je četiri lica iz ovog mjesta i Prnjavora zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.

Uhapšeno je lice čiji su inicijali M.M. iz Srpca zbog krivičnih djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, zatim M.L. i L.M. iz Srpca i D.N. iz Prnjavora zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja.

Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je policija u Srpcu došla do saznanja da u mjestu Župski Razboj više lica konstantno uznemirava građane bezobzirnim ponašanjem i pucanjem iz vatrenog oružja.

Nakon istrage, policija je utvrdila da je 28. avgusta u Razboju Župskom lice M.M. ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja i uznemirilo građane, dok je za tri lica utvrđeno neovlašteno posjedovanje oružja.

Kod uhapšenih su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – puške i ručna bomba.

O okolnostima je upoznat tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da ova lica nakon ispitivanja budu puštena na slobodu, a da se protiv istih u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar