Četiri dana nakon Philipove smrti kraljica se vratila dužnostima - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Četiri dana nakon Philipove smrti kraljica se vratila dužnostima

Kraljevska se porodica prošlog petka oprostila od princa Philipa, dugogodišnjeg supruga kraljice Elizabete II. Nakon jednomjesečne hospitalizacije i nekoliko dana provedenih kod kuće, otišao je u miru.

Philip je otišao prije četiri dana, a mediji su pisali da bi kraljica trebala tugovati osam dana za svojim suprugom. Očekuje se da će se sljedećih dana i obratiti naciji ako će biti spremna za to nakon ovog teškog gubitka za nju. Unatoč protokolu koji nalaže osam dana, izgleda da se kraljica dužnostima odlučila vratiti jučer. Naime, organizirala je ceremoniju povodom odlaska u mirovinu njenoj najstarijeg člana Doma lordova, 73-godišnjeg Earla Peela.

Bio je to prvi događaj na kojem se pojavila nakon smrti princa Philipa. Vojvoda od Yorka, princ Andrew rekao je da se njegova majka stoički drži i da se porodica okupila kako bi je podržala. Andrew je također rekao da je njegova majka smrt svog supruga opisala kao „veliku prazninu“.

Inače, nakon spomenutih osam dana, slijedi period tugovanja od 30 dana. Službenici Buckinghamske palače sada pripremaju ceremoniju za sahranu, koje će se održati nadolazeće subote, 17. aprila, na imanju Frogmore Gardens uz dvorac Windsor. Poštovat će se sve Philipove želje i održati i vojna povorka, naravno uz dozvole zbog situacije s koronavirusom.

Iako palača još uvijek nije otkrila tko će se sve u subotu u 15 sati nalaziti u kapelici svetog Jurja, potvrđeno je kako će na djedov sahranu doći 36-godišnji princ Harry, dok će njegova supruga Meghan Markle zbog trudnoće ipak ostati u Americi. Harry je u Veliku Britaniju sletio u nedjelju navečer, čim je uhvatio prvi let. Osim Harryja, tu su naravno i princ Charles, njegova supruga Camilla, ali i ostalih troje djece preminulog vojvode – princeza Anne te prinčevi Andrew i Edward koji će također očekivano biti na listi od 30 uzvanika.

Izvor: Story.hr

Danas objavljeno

Navijačica zbog čijih pirsinga na grudima su svi odlijepili

Vanja A

Rita Ora pozirala u toplesu

Vanja A

Zovu je “Zvijer”, a jedna je od najljepših fudbalerki svijeta

Vanja A

Ostavite komentar