26. Decembra 2020.

Često ste umorni? Ova namirnica je blagodet za vas

Big Portal

Ovaj ukusni plod zbog visokog sadržaja biljnih vlakana i složenih ugljenih hidrata, brzo izaziva osećaj sitosti, a nije previše kaloričan.

Kesten je dobar i za očuvanje zdravlja zuba i kostiju, jer se u njemu nalazi jedinstvena kombinacije kalcijuma, fosfora i magnezijuma. S obzirom na to da je bogat i vitaminima B grupe, pospešuje dobro zdravlje nervnog sistema i sprečava neurološke promene i oboljenja. Zbog spore apsorpcije ugljenih hidrata i nepodizanja naglo insulina u krvi, koristan je u ishrani dijabetičara.

Nema glutena
Kesten sadrži i sve esencijalne aminokiseline, što je posebno značajno za one koji su na veganskoj ishrani, stare i sportiste. Brašno od kestena je bez glutena i zato je ono idealno u ishrani obolelih od celijakije i osoba u različitoj meri osetljivih na gluten.

Odličan za dijabetičare, savršen za srce!

Ukoliko ste često umorni, a uz to i anemični, pravi prirodni lek je kesten, jer sadrži visok sadržaj gvožđa.

Kesten ima i efekat kardio-štita, jer sadrži dobre masnoće i obezbeđuje dobru proporciju omega 3 i 6 masnih kiselina. Usled niskog sadržaja natrijuma a visokog kalijuma, odličan je i u ishrani osoba koje boluju od hipertenzije.

NJegovo diuretično dejstvo, čini ga pogodnim za osobe kod kojih se zadržava voda u organizmu. Uz sve navedeno, kesten omogućava dobar rad crevnog sistema, dobro stanje bakterijske flore, sprečava konstipaciju i poremećaje creva što sve zajedno blagotvorno deluje i na imunitet.

Izvor: Novosti

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare