17. Maja 2021.

Čerkez: Muguće ukidanje policijskog sata u FBiH

Big Portal

On je pojasnio da je epidemiološka situacija povoljnije, te da policijski čas više nema smisla.

“Najvjerovatnije će se ići ka ukidanju. Ta mjera realno u ovoj situaciji nema nikakvog smisla. Bilo je dobro što smo donijeli mjere koje su trajale 15 dana. Prošli su praznici. Ovo ne trebamo shvatiti da smo završili sa pandemijom. Svugdje dolazi do pada, stabilizacije, pojavljuju se novi sojevi i treba biti oprezan”, rekao je Čerkez za N1.

On je dodao da se neće praviti nikakvi eksperimenti sa većim događajima, poput svadbi ili koncerata, kao što se radi u Srbiji i Hrvatskoj.

“Mi imamo kontinuirano eksperimente, napravili smo ih više nego ijedna zemlja. Čim malo popustimo mjere, odmah imamo 100, 200, 300 ljudi sa muzikom. LJeto je, idu svadbe. Mi smo poznati po tim eksperimentima”, rekao je Čerkez.

On je naveo da je u FBiH dominantno prisutan britanski soj virusa korona, te da nisu zabilježeni slučajevi oboljelih od indijskog soja.

Policijski čas u FBiH uveden je 24. marta i prvobitno je trajao od 21.00 do pet časova narednog dana, a Vlada FBiH donijela je 6. maja odluku da ograničenje kretanja građana bude pomjereno sa 21.00 na 23.00 časa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare