Centralno gradsko spomen-obilježje: Na konkrus stiglo 18 radova za idejno rješenje - BIGportal.ba
Banja Luka

Centralno gradsko spomen-obilježje: Na konkrus stiglo 18 radova za idejno rješenje

Na konkurs za izradu idejnog rješenja za Centralno gradsko spomen-obilježje poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, stiglo je 18 radova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Konkursna komisija, koja je već zasjedala u više navrata, ima zadatak da razmotri pristigle radove i sačini konačni rang konkursnih radova, kao i da predloži donošenje odluke o dodjeli nagrada, njihovom rangu, odnosno redoslijedu.

Za najbolja konkursna rješenja predviđene su i novčane nagrade, i to za prvo mjesto – 20.000 evra, druga – 10.000 evra i treća nagrada – 5.000 evra. U skladu sa kompleksnošću i raznolikošću elemenata konkursnog zadatka, konkursna komisija zadržava pravo da, u zavisnosti od broja i kvaliteta radova, kao i kvaliteta parcijalnih rješenja, može izvršiti i preraspodjelu broja i redoslijeda nagrada u okviru ukupnog nagradnog fonda.

Podsjećamo, konkurs za izradu idejnog rješenja za Centralno gradsko spomen-obilježje je simbolično objavljen 9. januara na 30. rođendan Republike Srpske, a sva zainteresovana lica svoje radove mogla su da dostave do 29. aprila.

Kako je ranije istaknuto, gradsko centralno spomen-obilježje, koje Banja Luka čeka duže od tri decenije biće javni simbol na kojem će građani moći odati počast, razmišljati i učiti o hrabrosti i žrtvi poginulih i nestalih boraca, zahvaljujući kojima danas Republika Srpska i grad uživaju u svojoj slobodi i ravnopravnosti.

Grad očekuje i podršku Vlade Republike Srpske za izgradnju ovog spomen-obilježja na lokaciji “Krašovog parkinga”.

Danas objavljeno

Jedna banjalučka ulica sutra neće imati vode

M.

Planirana isključenja el.energije za 29.06.2022. godine

Vanja A

Iz “Vodovoda” apeluju da se voda troši svjesno i racionalno

M.

Ostavite komentar