Centralna banka BiH: Na kraju februara blokiranih računa poslovnih subjekata više za 521 - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Centralna banka BiH: Na kraju februara blokiranih računa poslovnih subjekata više za 521

U BiH su na kraju febuara bila blokirana 97.223 računa poslovnih subjekata, što je za 521 više nego na kraju januara, pokazali su ažurirani podaci o blokiranim računima poslovnih subjekata koje je objavila Centralna banka BiH.

U izvještaju se navodi i da 52.792 firme imaju blokiran bar jedan račun, što je za 355 firmi više nego na kraju prvog mjeseca.

U ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcionih računa Banke, koji sadrži 3.900 stranica, kao i ranije su navedena pravna lica iz različitih oblasti, među kojima privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, udruženja, te subjekti koji obavljaju uslužne djelatnosti.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem januara, bila su blokirana 96.702 računa poslovnih subjekata, dok je 52.437 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankovni račun.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Autor: Srna, Srpskainfo

Danas objavljeno

Ujedinjenje Kosova i Albanije? – “U non pejperu rezervisana četiri reda”

M.

Gradski štab donio nove mjere: U Banjaluci dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi na otvorenom

M.

Studentski protest u Solunu završen nasiljem, policija gasila demonstranta

M.

Ostavite komentar