Čeka se zeleno svjetlo za novu Opel Corsu OPC - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Čeka se zeleno svjetlo za novu Opel Corsu OPC

Prema do sada dostupnim informacijama, u Opelu ozbiljno razmatraju mogućnost razvoja i lansiranja performansne, odnosno OPC verzije nove generacije modela Corsa.

Konačna odluka navodno još nije doneta, ali više je razloga za dolazak ovog automobila na tržište, nego što ih je protiv toga. Takođe, postoji mogućnost da ovaj model dobije električni pogonski sistem, ali to će zavisiti od popularnosti električne Corse-e i njenog vrlo bliskog srodnika, nove generacije modela Peugeot 208, koji će takođe biti dostupan u električnoj verziji.

Drugim rečima, treba očekivati da će Corsa OPC sa tehničke strane slediti Peugeot 208 GTi.

U prvoj polovini ove godine spekulisalo se da će novi 208 GTi ipak zadržati svoj 1.6-litarski 4-cilindarski benzinac, ali u pomoć bi mu mogao priskočiti manji električni motor. Elektromotor bi unapredio performanse i povećao ekonomičnost vozila.

Takođe, mogle su se čuti glasine o zasebnom, električnom GTi modelu. U svakom slučaju čini se da se grupi PSA ne žuri sa lansiranjem tih modela.

Naime, Corsa OPC se očekuje najranije tokom 2021, a slično važi i za sestrinsku verziju modela Peugeot 208 koja bi trebalo da stigne najranije krajem 2020. godine.

Danas objavljeno

Potrošnja koju pokazuje putni računar nije tačna

V.R.

Red Bull F1, Lamborghini Huracan i Nissan GT-R

V.R.

Automatski mjenjači: Da li treba povući ručnu prije isključivanja automobila?

V.R.

Ostavite komentar