30. Marta 2020.

Čeka se dan D: Niče bolnica u Central parku

Big Portal

Očekuje se da će već u utorak biti spermna da primi nove pacijente obolele od koronavirusa, a kojih u Velikoj jabuci ima 33.776.

Na istočnoj strani parka okrentuoj ka bolnici Maunt Sinaj nalaziće se 14 šatora sa 68 kreveta, biće tu i intenzivna nega sa respiratorima. O pacijentima će se brinuti tim lekara i sestara koji je pomagao zaraženima od ebole u Zapadnoj Africi, ali izbeglicama iz Sirije u Iraku, pogođenima u zemljotresu u Ekvadoru, prenosi Njujork post.

Koordinator zdravstvenih radnika Eliot Tenpeni rekao je da očekuje da će bolnica moći da počne da radi za 48 sati. SAD, koje imaju 320 miliona stanovnika, danas imaju 142. 106 obolelih, a umrlo je 2.479 ljudi. Najviše pozitvnih na koronavirus u SAD ima u državi Njujork, i taj broj je danas prešao 50.000. U ponedeljak će u grad doploviti i vojni brod bolnica, koja ima 1.000 kreveta i nekoliko operacionih sala. Osim toga što su čelnici grada procenili da će im uskoro biti potrebno 140. 000 kreveta, gradu nedostaje i zaštitna oprema, i respiratori i medicinsko osoblje, deo problema je rešavan i tako što je sestrama ponuđeno 100 dolara na sat i one u taj grad, u kome živi 8,7 miliona stanovnika, dolaze iz svih delova države, Delta erlajns ih, kako je kompanija obavestila Tanjug, prevozi besplatno. Gradonačelnik Bil de Blasio najavio je da će 5. april biti dan D za Njujork.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare