"Čeka nas najmračnija zdravstvena kriza u istoriji" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Čeka nas najmračnija zdravstvena kriza u istoriji”

Direktor američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti upozorio da će pandemija kovid-19 predstavljati najmračniju zdravstvenu krizu u istoriji SAD.

Trezvena poruka jednog od najviših zdravstvenih zvaničnika u zemlji usledila je nakon proslava praznika Dana zahvalnosti u kojem su milioni Amerikanaca zanemarili upozorenja da izbegavaju putovanja i velika okupljanja, čak i sa velikim porastom broja slučajeva kovid-19, prenosi Rojters.

Pored ogromnih gubitaka života, zemlja se suočava i sa činjenicom da je zdravstveni sistem zategnut do tačke pucanja, rekao je Robert Redfild.

Prema njegovim rečima, zaraza je sada dosegla sve krajeve zemlje i nastavlja da se širi mnogo strmijom putanjom od bilo kog prethodnog talasa pandemije.

“Realnost je da će decembar, januar i februar biti teška vremena”, rekao je Redfild uživo u prezentaciji koju je organizovala Fondacija američke privredne komore.

“Zapravo verujem da će to biti najteže vreme u istoriji javnog zdravlja ove nacije”, poručio je zvaničnik.

Do danas je više od 270.000 Amerikanaca umrlo od kovid-19. A uticajni Institut za metriku i ocenu zdravstvenog stanja Univerziteta u Vašingtonu predvideo je da bi taj broj mogao da dostigne skoro 450.000 do 1. marta bez većeg poštovanja mera socijalnog udaljavanja i nošenja maski.

Danas objavljeno

“Bolje da odem časno i dostojanstveno nego da budem poltron i lomljiv”

M.

Uhapšena još dva muškarca zbog ubistva Đokića

M.

Kod Okučana poginule tri osobe u sudaru

M.

Ostavite komentar