Čeferin: UEFA i KONMEBOL će bojkotovati SP na dve godine - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Čeferin: UEFA i KONMEBOL će bojkotovati SP na dve godine

Selekcije iz Europe i Južne Amerike mogle bi da bojkotuju eventualno Svjetsko prvenstvo na svake dve godine, posle takve ideje FIFA, izjavio je predsednik UEFA, Aleksander Čeferin.

„Mondijal na svake dve godine bi ubio fudbal“, rekao je Slovenac za „Tajms“, a zatim kritikovao čelne ljude FIFA, koji su svoje izrazili svoje namere, bez prethodnih konsultacija sa Evropskom kućom fudbala.

Na pitanje kako bi se UEF mogla usprotiviti ideji FIFA, Čeferin je rekao:

„Možda odlučimo da ne učestvujemo“.

U ovom trenutku međunarodna fudbalska federacija proučava eventualni novi format po želji Fudbalskog saveza Saudijske Arabije.

U isto vreme usprotivila se i Unija Evropskih fudbalskih federacija:

„Fudbalski savezi Evrope protive se takvim planovima, koji bi naneli ogromnu štetu domaćim prvenstvima, koja su temelj fudbalske industrije. Nova takmičenja, obnovljena ili proširena na klupskom i reprezentativnom planu nisu rešenje za trenutne probleme naše igre u već zagušenom kalendaru“, napisala je organizacija.

Predsjednik FIFA Đani Infantino rekao je u sredu da postoji previše „besmislenih međunarodnih igara“ i da je takav sistem nezdrav za sport, dodajući da će novi kalendar za fudbalska takmičenja verovatno biti uveden do kraja 2024. godine, kada završi trenutni ciklus.

Sportklub.

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar