CD Projekt Red se suočava sa tužbama zbog objave bagovite Cyberpunk 2077 igre - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

CD Projekt Red se suočava sa tužbama zbog objave bagovite Cyberpunk 2077 igre

Developer CD Projekt Red bi se mogao naći u velikim pravnim problemima u predstojećem periodu.

Bloomberg je primetio da je firma pod nazivom Rosen Law objavila je da je pokrenula kolektivnu tužbu protiv kompanije. Takođe, tužbu najavljuje i investitor Andrew Trampe.

Rosen Law navodi da je menadžment CD Projekt Red studija zavarao investitore o stanju igre pre njenog izlaska i da nije otkrio da je Cyberpunk 2077 “bio praktično neigriv” na PlayStation 4 i XBox One konzolama zbog velikog broja bagova. Rosen trenutno nema glavnog tužioca, ali investitori mogu da se pridruže kolektivnoj tužbi popunjavanjem onlajn obrasca.

Pored toga, Andrew Trampe – investitor u Cyberpunk 2077, je podneo tužbu protiv CD Projekt Red studija u svoje i u ime drugih investitora, po istom osnovu – zbog objave naslova sa ozbiljnim bagovima.

Proteklog vikenda The New York Times je izvestio da investitori u matičnoj zemlji kompanije – Poljskoj, takođe razmatraju pravnu akciju protiv CD Projekt Red-a. Reakcija javnosti oko lansiranja igre bila je toliko negativna da je Sony nedavno povukao igru iz PlayStation Store-a, dok je Microsoft proširio svoju politiku vraćanja novca.

CD Projekt Red je takođe obećao da će refundirati novac onima koji su igru kupili u maloprodaji. Vesti o tužbama stižu nakon što je CD Projekt Red objavio da je prodao oko 13 miliona primeraka Cyberpunk 2077 igre.

Izvor: Benchmark/Engadget

Danas objavljeno

Upozorenje da hitno ažurirate podešavanja privatnosti na Android uređaju

V.R.

Slabo prihvatanje Windows 11 operativnog sistema

V.R.

“Potencijelno opasni” asteroid ulazi u orbitu Zemlje naredne sedmice

V.R.

Ostavite komentar