26. Decembra 2020.

CD Projekt Red se suočava sa tužbama zbog objave bagovite Cyberpunk 2077 igre

Big Portal

Bloomberg je primetio da je firma pod nazivom Rosen Law objavila je da je pokrenula kolektivnu tužbu protiv kompanije. Takođe, tužbu najavljuje i investitor Andrew Trampe.

Rosen Law navodi da je menadžment CD Projekt Red studija zavarao investitore o stanju igre pre njenog izlaska i da nije otkrio da je Cyberpunk 2077 “bio praktično neigriv” na PlayStation 4 i XBox One konzolama zbog velikog broja bagova. Rosen trenutno nema glavnog tužioca, ali investitori mogu da se pridruže kolektivnoj tužbi popunjavanjem onlajn obrasca.

Pored toga, Andrew Trampe – investitor u Cyberpunk 2077, je podneo tužbu protiv CD Projekt Red studija u svoje i u ime drugih investitora, po istom osnovu – zbog objave naslova sa ozbiljnim bagovima.

Proteklog vikenda The New York Times je izvestio da investitori u matičnoj zemlji kompanije – Poljskoj, takođe razmatraju pravnu akciju protiv CD Projekt Red-a. Reakcija javnosti oko lansiranja igre bila je toliko negativna da je Sony nedavno povukao igru iz PlayStation Store-a, dok je Microsoft proširio svoju politiku vraćanja novca.

CD Projekt Red je takođe obećao da će refundirati novac onima koji su igru kupili u maloprodaji. Vesti o tužbama stižu nakon što je CD Projekt Red objavio da je prodao oko 13 miliona primeraka Cyberpunk 2077 igre.

Izvor: Benchmark/Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare