Čavić o nepravdi protiv Felpsa: Znam da sam pobijedio - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Čavić o nepravdi protiv Felpsa: Znam da sam pobijedio

Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić prisetio se čuvene trke i nepravednog poraza u finalu na 100m leptir stilom na OI u Pekingu.

U jednoj od najkontroverznijih trka ikada, trijumfovao je čuveni Amerikanac Majkl Felps.

Na snimcima je delovalo da je Čavić stigao prvi na cilj, međutim, Omega, zadužena za merenje vremena, presudila je u korist najuspešnijeg olimpijca ikada.

“Oduvek sam u mom srcu znao da sam pobedio. Znam i da su neki mediji želeli da to priznam poraz. Ali, to nikad nisam uradio, jer sam ja osvojio zlato! I dalje boli to što je ‘Omega’ bila i ostala njegov sponzor. Uvek su imali interes da ga brane, umesto da kažu da im sistem nije na višem nivou. Ali, problem je kada jedna firma drži monopol u nekoj organizaciji. Koliko sam pročitao, ‘Omega’ je samo jednom unapredila sistem od 2008. godine. Kad god vidim nekog sportistu da nosi njihovu marku satova ili ih reklamiraju, doživaljavam ga malo drugačije i uvek se pitam šta bi radio da upadne u sličnu situaciju kao ja. Verovatno bi dobio ono što je zaslužio, jer je pod pokroviteljstvom ‘Omege'”, rekao je Čavić za magazin “Sport”.

Čavić razmišlja da to srebro pokloni nekom.

“Zato što sam osvojio zlato. Razmišljam da li da je poklonim mom petogodišnjem sinu Maksimu, ali on je previše mali da bi razumeo ko sam ja bio u sportu. Mislio sam i o svom treneru Majku Botonu, da mu na taj način iskažem ljubav i zahvalnost za sve što je učinio za mene. On zbog američkog bojkota Igara u Moskvi 1980. nije mogao da se takmiči na 100 m leptir. Pričali smo i on se samo nasmejao”, dodao je on.

Čavić je u karijeri osvojio i po dve medalje na svetskim, odnosno evropskim prvenstvima.

Danas objavljeno

Jokić je i dalje jedinstven u NBA ligi

Zeljka

Oglasila se Peleova ćerka

Zeljka

Danas na Mundijalu: Da li je vrijeme za prvu senzaciju?

Zeljka

Ostavite komentar