Čavara uvjerava: Neće biti proslave HDZ-a u Drvaru - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Čavara uvjerava: Neće biti proslave HDZ-a u Drvaru

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, kazao je da neće biti obilježavanja ”24. godišnjice oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara” kako je ranije iz HDZ BiH bilo najavljeno.

On je rekao da ”nema pojma ko je to najavio” ocijenivši takve navode ”spinovima interesnih grupa koje nastoje napraviti problem”.

– Nemam pojma ko je to najavio. To su spinovi koji se pokušavaju ubacivati i zamagliti postojeća situacija. Nađite odluku i jednog tijela koje je reklo da će biti tamo. Ne postoji apsolutno – rekao je Čavara..

Informacija o usvojenoj inicijativi početkom jula objavljena je i na zvaničnim stranicama Hrvatske demokratske zajednice, a Čavara je poručio da se radi o ”isprovociranom sukobu” te da su posrijedi spinovi određenih interesnih grupa.

– Određeni spinovi interesnih grupa koji nastoje napraviti problem. Taj sukob je potpuno isprvociran. Ne. To tvrdi neko ko je proširio priču i mediji, možda ovi probosanski – rekao je on.

Podsjećamo, brojne reakcije izazvala je najava HDZ o organizaciji ovog događaja. Reagovao je i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručivši da je spreman ”biti dio onih koji će fizički braniti da to bude i da obilježavaju taj dan na taj način”.

Dodik je, potom, razgovarao sa načelnicima opština Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar o položaju Srba u opštinama i najavljenoj proslavi.

Iz HDZ se o ovom pitanju nakon same najave manifestacije – nisu oglašavali.

Agencije

Danas objavljeno

“Žao mi je, ovo neće biti dovoljno; treba da važe 24 sata”

M.

Ne prestaje i ostavlja pustoš za sobom

M.

Eskobar poručio da neće biti rata u BiH

M.

Ostavite komentar