CAS u nedelju o "slučaju Valijeva" - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

CAS u nedelju o “slučaju Valijeva”

Ruski ministar sporta Oleg Maticin izjavio je da će CAS u nedelju odlučivati o tome da li Kamila Valijeva može da nastavi da se takmiči na ZOI u Pekingu.

“Prema našim informacijama, CAS će sutra razmotriti slučaj”, rekao je Maticin, preneo je TASS.

To je kasnije i potvrđeno iz sedišta Suda za sportsku arbitražu, koji je najavio da će saslušanje biti obavljeno u nedelju od 8.30 po lokalnom vremenu u jednom hotelu u Pekingu.

Tročlano veće će odluku doneti najkasnije u ponedeljak popodne, što je manje od 24 sata pre početka takmičenja na kojem je Valijeva planirala da učestvuje.

Valijeva je bila pozitivna na zabranjenu supstancu trimetanzin, u uzorku uzetom na ruskom nacionalnom prvenstvu 25. decembra.

Kako navodi agencija AP, CAS će odlučivati samo o tome da li ova 15-godišnja umetnička klizačica može da nastavi da se takmiči na Igrama u Pekingu.

Valijeva je pomogla timu Rusije da osvoji ekipnu zlatnu medalju u umetničkom klizanju u Pekingu. To zlato bi, takođe, moglo da bude u opasnosti, ali će tek naknadno biti odlučeno da li će im biti oduzeto.

Dan posle ekipnog takmičenja i nekoliko sati pre dodele medalja laboratorija u Stokholmu označila je da je Valijeva bila pozitivna na trimetanzin, koji je na spisku zabranjenih supstanci od 2014, zbog čega je i ceremonija dodele medalja odložena.

RUSADA je najpre privremeno suspendovala Valijevu, ali je potom usvojila njenu žalbu čime joj je omogućeno da nastavi da se takmiči u Pekingu.

Takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji u umetničkom klizanju počinju u utorak i Valijeva je veliki favorit za zlato.

Danas objavljeno

Radonjić: Priprema utakmice? Top secret!

Vanja A

Nikola Jović u udarnom terminu

Vanja A

Vraća se Benzema

Vanja A

Ostavite komentar