Carrozzeria Touring predstavlja svoj prvi superautomobil - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Carrozzeria Touring predstavlja svoj prvi superautomobil

Radnik na karoseriji sa skoro vjekovnom tradicijom predstavlja svoj prvi super sportski automobil.

Posle nebrojenih poslova za renomirane kompanije, Carrozzeria Touring je odlučila da dodatno oplodi svoje iskustvo i znanje i sastavi sopstveni super sportski automobil.

Njegovo ime je Aleg RH95 Superlegger i važno je da izgleda sjajno i vozi još bolje.

Baza je nepoznata, ali centralno mesto je dato V8 sa 720 ks i 770 Nm, koji se izbacuje na zadnje točkove preko sedmostepenog menjača sa dvostrukom spojkom. Stotina je tu za tri sekunde i neće odustati ni nakon 300 km / h.

Ne bi trebalo da vas iznenadi sjajno dizajnersko rešenje. Bilo je dovoljno da inspiraciju izvučete iz bogatog nasleđa, a kako kaže Louis de Fabribeckers, šef dizajna kompanije:

“Automobil u mnogim elementima nosi stilske karakteristike čitave linije AERO, a otvori na spoljnim pločama dodaju teatralnost do automobila”.

Automobil iznutra donosi koncept tzv. dvostruke kabine, gde su vozač i suvozač odvojeni podignutom središnjom konzolom. Naravno, mogućnosti personalizacije su beskrajne, a verovatno i cena.

Dovoljno je reći da verovatna baza u obliku Ferrarija F8 Tributo košta četvrt miliona evra. Treba im pola godine da naprave jedan automobil, a plan je da proizvedu 18 primeraka. Zvanična premijera zakazana je za 1. septembar ove godine u Velikoj Britaniji.

Izvor. B92

Danas objavljeno

Petina električnih automobila prodatih u Evropi sklopljena u Kini

Vanja A

Kinezi testirali automobil koji lebdi iznad puta

Vanja A

Kako izgleda blizak susret sa automobilom koji vozi u suprotnom smeru na auto-putu

Vanja A

Ostavite komentar