Čarobnjaci specijalnih efekata pomeraju granice sa novim Indijana Džonsom - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Čarobnjaci specijalnih efekata pomeraju granice sa novim Indijana Džonsom

Trejler za peti nastavak filmske franšize o Indijana Džonsu prepun je akcije i avanture, ali svetski mediji prenose da su obožavaoci na društvenim mrežama najviše impresionirani time što je Harison Ford u pojedinim scenama digitalno podmlađen nekoliko decenija.

Ipak ima i onih koji su rezervisani i navode kako se nadaju da podmlađeni Ford „izgleda tako ubedljivo i u pokretu“ i „van nekoliko kadrova iz trejlera“.

Digitalno podmlađivanje već godinama je prisutno u Holivudu i verovatno je najpoznatiji primer krimi drama „Irac“ Martina Skorsezea u kojoj su Robert de Niro, Al Paćino i Džo Peši, zahvaljujući modernoj tehnologiji, mogli da igraju svoje junake kroz nekoliko različitih decenija.

Majstori specijalnih efekata uspevali su da kroz vreme vrate i Roberta Daunija Džuniora i Majkla Daglasa u Marvelovim filmovima, a omogućili su i Marku Hamilu da se ponovo pojavi kao mladi Luk Skajvoker u serijama Mandalorijan i Knjiga Bobe Feta.

Ipak, prvi utisak je da se sa petim Indijana Džonsom otišlo korak dalje, i da podmlađivanje jednog glumca nikada nije izgledalo tako uverljivo kao u slučaju Harisona Forda.

Peti deo Indijana Džonsa u bioskope stiže 30. juna 2023. godine. Pored Harisona Forda, u filmu igraju i Fibi Voler Bridž, Mads Mikelsen i Antonio Banderas.

N1.

Danas objavljeno

Hariju Stajlsu pukle pantalone usred nastupa: “Sijevalo” sve što ne treba

Zeljka

Zlatna malina povukla jednu nominaciju zbog negativnih reakcija

Zeljka

Išla na sastanke da bi uštedjela pare, nedjeljno sačuva i do 138 evra

Zeljka

Ostavite komentar