Čarobna Venecija i Dolce&Gabbana - BIGportal.ba
Magazin Moda

Čarobna Venecija i Dolce&Gabbana

Magična Venecija proteklog je vikenda bila domaćin veličanstvene revije Alta moda, brenda Dolce & Gabbana, dok su najpoznatije svjetske zvijezde činile publiku na Trgu svetog Marka.

 Iako Venecija ima nevjerovatnu tradiciju i istoriju, ulice ovog grada ne pamte glamur, koji je donijela revija italijanske luksuzne modne kuće. Zašto su Italijani kraljevi mode, a Italija kolijevka dobrog stila, demonstrirao je na reviji, koja je bila mješavina poznatog karnevala i nerealnih scena, koje su podsjećale na bajku.

Foto: Dolce & Gabbana

Prvi redovi bili su rezervisani za Moniku Belucci, Sharon Stone, Helen Miren, Kris Jenner, Kourtney Kardashian, Lady Gaga, Christiana Bale-a i mnoge druge holivudske zvijezde. Ipak, najviše pažnje kao i uvijek privukla je 52-godišnja Jeniffer Lopez, kako svojim stajlingom, tako i minimalnim propustom. Naime, na plaštu, koji je obukla za reviju ostala je etiketa sa cijenom. Ipak, to nije zasjenilo njenu kombinaciju – cvjetnu krunu, cvjetne hlače visokog struka i top preko kojeg je nosil dugački plašt.

Kultnu scenu iz filma “Sirove strasti“, donekle je oživjela i dalje prezgodna Sharon Stone, koja je spontano prekrstila noge u crnoj haljini, baš kao prije gotovo 30 godina. Manekenke su na Markov trg doplovile, naravno u poznatim gondolama, dok je publika pristizala brodovima.

Nova kolekcija Dolce & Gabbana visoke mode budi jedinstvene emocije, jer predstavlja spoj svile, baršuna, stakla i kristala, kao i vezove, koji dragocjene tkanine spajaju u savršenu melodiju ljepote i  unikatne italijanske izrade.Foto: Dolce & GabbanaFoto: Dolce & GabbanaFoto: Dolce & Gabbana

Domenico Dolce i Stefano Gabbana rekli su: “Za nas Venecija predstavlja savršen sklad suprotnosti, koje se privlače: romantična je i senzualna, melanholična i radosna, racionalna i vizionarska, svjetlucava i noćna, tamna i zlatna”. Upravo takva je bila i njiihova revija, koja će se dugo prepričavati. Uživaj u galeriji.

ProfimediaProfimediaProfimediaProfimedia

Ultra.ba

Danas objavljeno

Kevin Spejsi ide na sud zbog optužbe za zlostavljanje

Vanja A

R’Boni Gabriel prva Filipinka s titulom mis Amerike u posljednjih 60 godina

Vanja A

Stvari koje trebaš znati ako želiš da imaš psa i mačku istovremeno

Vanja A

Ostavite komentar