Carinski agent uhapšen zbog utaje više od 6 miliona evra - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Carinski agent uhapšen zbog utaje više od 6 miliona evra

Aleksandar J., carinski agent kompanije “C&A MODA RS” doo Beograd, koji je uhapšen juče zbog zloupotrebe ovlašćenja koja je imao, danas će biti izveden pred tužioca.

Uhapšeni carinski agent modne kompanije “C&A”, koji je osumnjičen je da je carinskim mahinacijama ojadio srpski budžet za više od 750 miliona dinara, ili 6,4 miliona evra, tereti se da je tako stečenim plijenom kupovao superluksuzne stanove u Beogradu, od kojih najskuplji košta čak 9.000 evra po kvadratu.

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu privremeno mu je zaplijenilo stan u kuli B Beograda na vodi, dva stana na Novom Beogradu, garažu, a blokirani su i bankarski računi sa njim povezanih lica.

Aleksandar J. se sumnjiči da je sačinjavanjem i ovjeravanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom robu iz Kine carinio kao robu “C&A MODA RS” doo Beograd, koja ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja (tzv. kućno carinjenje), a potom sačinjavao lažne carinske deklaracije i neistinito prikazivao vrijednost ocarinjene robe.

Sa Jandrićevog nastupa na društvenim mrežama može se zaključiti da je uhapšeni carinski agent C&A praktično do juče živio život iz snova, piše Blic.

Danas objavljeno

Šta podrazumijeva novi sistem ulaska u Evropsku uniju

M.

Pogledajte akciju, među uhapšenim i državljanin BiH

M.

Dramatične scene nakon klizišta u Italiji

M.

Ostavite komentar