Carinici otkrili zlatne poluge i dukate u mercedesu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Carinici otkrili zlatne poluge i dukate u mercedesu

Carinici su u saradnji sa policijom danas oko 14 sati na graničnom prelazu Batrovci spriječili pokušaj krijumčarenja više od dva kilograma zlata, skrivenog u naslonu za ruke jednog mercedesa.

Slučaj je otkriven na ulazu u Srbiju, u vozilu kojim je upravljao 57-godišnji njemački državljanin, turske nacionalnosti, koji se iz Njemačke uputio ka Turskoj, saopštila je Uprava carina

Na pitanje carinika šta ima da prijavi, odgovorio je da sem oko 5.000 evra sa sobom ne nosi ništa, ali su carinici tokom kontrole naslona za ruke primijetili poklopac koji bi mogao da se skine, a ispod njega su otkrili zlato uvijeno u zaštitnu plastiku.

U prostoru koji inače služi za smeštaj instalacija za struju, putnik je sakrio dvije zlatne poluge, od kojih svaka teži kilogram, sedam pločica investicionog zlata, tri zlatna dukata, dva srebrnjaka i dvije masivne zlatne narukvice.

Nakon što su izvađeni iz naslona za ruke, svi otkriveni predmeti su izmjereni na preciznoj vagi, a njihova ukupna težina iznosi 2.194 grama.

Kako su predmeti očigledno namjerno bili skriveni kako bi bili prokrijumčareni, putnik je predat u dalju nadležnost policiji koja će protiv njega pokrenuti krivični postupak, navodi carina.

(Tanjug)

Danas objavljeno

Porfirije: Molitva Hristova poziv na jedinstvo

M.

Rab: Velika Britanije želi da se smanje tenzije sa EU

M.

U Srpskoj jedan smrtni slučaj, koronom zaraženo još šest osoba

M.

Ostavite komentar