Capak: Po broju umrlih Hrvatska na 13. mjestu u EU - BIGportal.ba
Region Vijesti

Capak: Po broju umrlih Hrvatska na 13. mjestu u EU

Sa danas prijavljenih 1.973 novozaraženih, Hrvatska ima 886 oboljelih od korona virusa na 100.000 ljudi i sa tim brojevima je na 24. mjestu zemalja EU.

To je na konferenciji za novinare rekao direktor Instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak i dodao da je po mortalitetu, a u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 45 preminulih, Hrvatska na 13. mjestu.

Prema riječima Capaka, udio pozitivnih osoba u broju testiranih je 29 odsto.

Na pitanje o situaciji u kovid bolnici Dubrava, pomoćnica ministra zdravlja Vera Katalinić Janković je rekla da je situacija stabilna.

U toj bolnici je na liječenju 420 kovid pacijenata i ima dovoljno slobodnih kapaciteta, rekla je ona i dodala da ima i respiratora dovoljno, a ako zatreba, kazala je, nabaviće nove.

Tvrdi da zdravstveni sistem nije ugrožen.

Direktorka Infektivne klinice u Zagrebu Alemka Markotić je rekla da je u toj klinici 26 kovid bolesnika na respiratoru.

Ona je novinarima rekla da je klinička slika oboljelih teža u odnosu na proljeće i da je sada mnogo više pacijenata sa upalom pluća.

“Situacija je pod kontrolom, ali svi sa zabrinutošću prate situaciju. Tek nam predstoje dva do tri zimska mjeseca, biće teško sve držati pod kontrolom. Na nama je odgovornost. Moramo biti svjesni da ovo neće proći za par sedmica”, rekla je Markotić, prenio je hrvatski portal Index.

TANJUG

Danas objavljeno

Vozio pijan i pod zabranom skrivio tešku nesreću: Vozaču ubici iz Kotor Varoša četiri godine robije

M.

EU se ne šali, pala paprena kazna: Milion evra dnevno

M.

Mijenjaju se uslovi za starosnu penziju u Srpskoj

M.

Ostavite komentar