Canon PowerShot G7 X III i G5 X ciljaju vlogere i kreatore video sadržaja - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Canon PowerShot G7 X III i G5 X ciljaju vlogere i kreatore video sadržaja

Canon sugeriše korisnicima da ne moraju da žrtvuju kvalitet i snagu zarad udobnosti. Uz

Canon sugeriše korisnicima da ne moraju da žrtvuju kvalitet i snagu zarad udobnosti. Uz PowerShot G7 X III i PowerShot G5 X II, Canon pokušava da privuče “kreatore vizuelnog sadržaja”, odnosno YouTubere koji žele da unaprede svoj streaming uz pomoć poluprofesionalne kamere.

Oba uređaja, i pored svojih razlika, imaju istu osnovu. Oba karakteriše 20.1MP 1.0-inčni CMOS senzor i pokreće ih najnoviji DIGIC 8 Imaging Processor. Fotoaparati/kamere imaju ISO do 12800, koji deluje nisko ali Canon tvrdi da je najviši u PowerShot liniji. Oba uređaja imaju i Wi-Fi i Bluetooth konekciju.

Canon pozicionira PowerShot G7 X III kao najboljeg prijatelja YouTube kreatora. Pored nekoliko streaming karakteristika, kamera podržava i snimanje vertikalnog videa. Tu je i poboljšani korisnički interfejs i Creative Assistant funkcije.

G5 X Mark II se, s druge strane, fokusira na prenosivost a da pri tome ne žrtvuje funkcionalnost. Tu je “touch and drag” autofokus, 5x optičko zumiranje, sposobnost snimanja 4K sadržaja (kao kod PowerShot G7 X III modela) i FHD snimanje @120 fps.

Canon PowerShot G7 X III će imati maloprodajnu cenu od 750 dolara, dok će se PowerShot G5 X II prodavati po ceni od 900 dolara. Oba modela na tržištu će se naći od avgusta.

Izvor: SlashGear

Danas objavljeno

Ubisoft najavljuje Avatar: Frontiers of Pandora igru

Vanja A

Microsoft će do 2025. godine nuditi podršku za Windows 10

Vanja A

Prve fotografije narednog iPad mini tableta

Vanja A

Ostavite komentar