11. Jula 2020.

Canon EOS R5 je premijum foto-aparat sa podrškom za 5GHz i 2GHz bežični LAN

Big Portal

Uređaj može da snima 8K 12-bit RAW video, potpomognut novim in-body sistemom stabilizacije i Canonovim Dual Pixel autofokusom. Tu je i potpuno novi 45MP full-frame CMOS senzor. Foto-aparat može da konstantne brzine fotografisanja do 20fps u punoj rezoluciji uz pomoć elektronskog zatvarača. Tu je i DIGIC X procesor za obradu slike.

EOS R5 ostvaruje izvorni ISO od 51200 uz proširenje do ISO 102400. Oblast pokrivenosti autofokusom ke proširena na čitav senzor (100% x 100%), što znači da je fokusiranje dostupno u bilo kom delu frejma. Tu je mogućnost i biranja AF Priority moda za ljude ili životinje, a uređaj može da prepozna telo, glavu i oči subjekta. Foto-aparat implementira In-Body Image Stabilization funkciju, koja radi u paru sa Optical Image stabilizacijom.

I pored kompaktne veličine, EOS R5 ima dva slota za kartice koji mogu da prime jednu CFexpress i jednu SD karticu. DIGIC X procesor, uparen sa ultra-brzom CFexpress karticom može da omogući snimanje 8K filmova u 30fps. Tu je i opcija snimanja 8K RAW videa bez eksternih dodataka. Kamera može da snima i do 120fps u 4K rezoluciji. Dostupni su brojni formati, uključujući RAW, H.265 HEVC i H.264 MP4 u ALL-I ili IPB kompresiji.

Canon EOS R5 podržava 5GHz i 2.4GHz wireless LAN, bez dodataka, što je prvi put za kompaniju. To znači da fotografi mogu lako da prebacuju podatke sa aparata na pametni uređaj, PC ili čak FTP server. Ukoliko su korisniku potrebne još veće brzine, tu je WFT-R10 koji stiže sa 2×2 MIMO i wired LAN-om za bržu i stabilniju konekciju. Prisutna je i podrška za Bluetooth Low Energy (BLE).

Foto-aparat je kreiran od legure magnezijuma, sa zaštitom od vlage i prašine. Zatvarač ima 500.000 ciklusa upotrebe. Prisutan je i gornji LCD panel.

Izvor: PocketNow

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare