8. Jula 2021.

Čamber na suđenju zbog ubistva Savanovića tvrdi da su oni njega prvi napali i da ih je želio uplašiti

Big Portal

Svjedočeći u svoju korist Čamber je rekao mu ni danas nije jasno zašto je došlo do sukoba, a kao najvećeg krivca za tragični događaj označio je Babića.

– Milan Đurđević i ja smo autom prošli pored njih. Svirnuo im je da ih pozdravi, govoreći mi da mu je Babić komšija. Vozio me je kući, koja je 300 metara udaljena od pumpe, i stali smo da kupimo cigarete, a oni su došli za nama – rekao je Čamber.

Tvrdi da je sjedio u autu kada je Babić počeo da galami, popevši se na prag svog auta, dok je ruke držao na krovu. Pojasnio je i da je prethodno popio 16-17 rakija, te da je zbog PTSP pio terapiju i to pet leksilijuma i dva zolofta.

– Đurđević je izašao s pumpe i kao da se nešto svađao s Babićem. Izašao sam iz auta, a onda mi se Savanović unio u lice. Jedan drugog pitamo u čemu je problem i izmenjujemo nekoliko pogrdnih riječi. Zamahnuo sam da mu udarim šamar, ali sam promašio i onda sam dobio udarac šakom u desno oko – rekao je Čamber.

Tvrdi da ga je Babić zatim nečim udario u glavu, da bi mu neko prišao s leđa i oborio ga, tako što su ga vukli za kapuljaču jakne, prenosi Avaz.

– Ležao sam dok su me udarali nogama. Dok sam bio na zemlji potegao sam pištolj, koji mi je bio za pojasom. Nisam imao namjeru da ubijem. Pucao sam u pod između njih, a metak je završio u gumi od auta – kaže Čamber.

Savanović i Babić tada odlaze u auto i Čamber kaže da kreće za njima kako bi ih pitao zašto ga napadaju. Držao je pištolj u ruci, usmjeren prema prozoru od auta.

– Babić tada izlazi i udara me šakom u glavu i kreće da bježi. Ponovo sam pucao u zemlju, nisam ni znao da sam ga pogodio u petu. Krećem za njim da vidim šta je i tada me Savanović s leđa udara u glavu. Pao sam na zemlju, vidio siluetu, ne znajući da je to Savanović i nesvjesno sam opalio i treći metak – kaže Čamber.

Nakon toga je sjeo u Đurđevićev auto i rekao mu da ga vozi kod brata. Tvrdi da ne uopšte nije znao da je Savanović mrtav.

Sam pozvao policiju
– Ja sam rat proveo u specijalcima, stručan sam i obučen za rukovanje oružjem. Da sam htio da ih ubijem, to sam mogao uraditi prvim hicem. Nisam imao namjeru da ubijem bilo koga. Kada sam došao kod brata, rekao sam mu za pucnjavu i nisam znao da objasnim zbog čega se sve desilo. Sam sam pozvao policiju i prijavio se, predajući im pištolj za koji nisam imao dozvolu – istakao je Čamber.

Sudsko vijeće je insistiralo da optuženi pojasni šta je dovelo do sukoba, ali je Čamber ponavljao da mu ni samom nije jasno. Insistirali su da kaže zašto je nosio pištolj, ali nije imao objašnjenje, ponavljajući da je bila Nova godina, te da ”kao i svi, ima neprijatelje”.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare
gruja
gruja
2 godine prije

Posto nazalost nema smrtne kazne treba ga osuditi na dozivotnu najstrozu mogucu. Ovo sto je ovaj lazov, monstrum uradio je hladnokrvno ubistvo, ili bolje reci egzekucija. Ovaj i kad izadje je opasan po drustvo i ponovice ovo opet pa kad izadje treba ga do kraja zivota strpati u psihijatrijsku ustanovu.