Call of Duty igre sada sprečavaju varalice da vide protivnike - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Call of Duty igre sada sprečavaju varalice da vide protivnike

Programeri Call of Duty-a se okreću sve kreativnijim načinima da obeshrabre varalice u onlajn utakmicama.

Eurogamer napominje da Activision uvodi svoj RICOCHET sistem protiv varanja na nivou kernela u Call of Duty: Vanguard, i istovremeno je otkrio da protivmera kažnjava varalice sa „Prikrivanjem“. Sve otkrivene varalice neće moći da vide ili čuju protivnike, čak ni dolazeće metke. Oni će biti oni u nepovoljnijem položaju – i, nadamo se, dovoljno frustrirani da napuste igru.

Maskiranje se pridružuje drugim „ublažavanjem“ od varalica koje uključuju štit od oštećenja, koji sprečava varalice da nanose kritičnu štetu rivalima. Activision je takođe jasno stavio do znanja da će svako kome je zabranjen pristup zbog varanja biti uklonjen sa liste lidera za datu igru, i da zabranjuje korisnike i svakodnevno i u talasima. Njegov najnoviji napad uništio je 54.000 naloga, javlja Engadget.

RICOCHET je stigao u multyplayer Warzone 2021. Za razliku od tehnologije protiv varanja u Valorantu, drajver na nivou kernela za Call of Duty naslove je aktivan samo dok te igre rade. To teoretski minimizira ranjivosti i potencijalne probleme sa drugim softverom.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Nvidia uveliko priprema RTX 50 grafičke karte, nova 3nm arhitektura stiže 2024. godine

Vanja A

Game Awards 2022: Najbolje igre godine i najave novih mega-hitova

Vanja A

FTC želi da blokira Microsoftovo preuzimanje Activision Blizzarda

Vanja A

Ostavite komentar