Čaj od bisernog mlijeka piće godine u Japanu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Čaj od bisernog mlijeka piće godine u Japanu

Krajem godine obično se svode računi, i biraju najbolji, najuspješniji, najljepši. Tako je, u godini na izmaku, čaj od mjehurića izabran za najpopularniji napitak u Japanu.

Čaj od mehurića, takođe poznat kao čaj od bisernog mleka, mešavina je čajne baze i mleka. Sadrži kuglice od tapioke i smeđeg šećera. Često se dodaje i voćni žele.

Piće, za koje se veruje da je nastalo u kineskom Tajvanu, poslednjih godina postalo je hit među mladima u Kini. Sada je osvojio i srce japanskih kupaca. Širom Japana, ljudi su spremni satima da čekaju svoju šolju čaja.

„Čaj sa mehurićima ima mnogo ukusa. I šoljice su raznih stilova. Kupujem ovaj čaj kad god poželim nešto slatko, barem dva puta nedeljno“, naglašava strpljivi kupac.

Uvedeno je i mnogo novina. Koriste se razne vrste čajne osnove, dodaju zdrobljene latice cveta trešnje, rezanci, knedle, čak i začinjena tofu jela.

„Kupce ovde pronalazimo uglavnom putem društvenih mreža. Mnogi klijenti se vraćaju. Dnevno prodamo 500 do 600 šoljica čaja“, navodi Toru Nakajima, vlasnik čajdžinice.

Prosečna šolja čaja sa mehurićima košta između četiri i po i šest i po američkih dolara. Procenjuje se da bi globalna tržišna vrednost ovog napitka mogla da dostigne 3,2 milijarde američkih dolara.

Izvor. RTS

Danas objavljeno

Na vulkanskom ostrvu sve više foka, naučnici ne znaju zašto

Vanja A

Tražio da ga pošalju u zatvor: Bolje rešetke nego brak

Zeljka

Poznati imaju neke čudne navike: Piju sopstveni urin, ne gledaju se u ogledalo, mažu se izmetom…

Zeljka

Ostavite komentar