11. Marta 2020.

Cadillac odlaže premijeru električnog krosovera zbog koronavirusa

Big Portal

Epidemija virusa CONVID-19 sve više remeti planove svetskih automobilskih kompanija, bilo da je reč o zastoju u proizvodnji postojećih modela ili o promociji noviteta.

Tako je Cadillac saopštio da će otkazati svetsku premijeru električnog krosovera Lyriq, planiranu za 2. april. U toj kompaniji su u izjavi za štampu rekli da im je “prioritet bezbednost gostiju iz medija i zaposlenih”, pa su zato odlučili da odlože svečanu promociju novog automobila.

Novi datum premijere biće određen naknadno.

Još jedan brend General Motorsa nedavno je otkazao novinarsku prezentaciju koja je trebalo da se održi ove sedmice u Arizoni. Naime, Chevrolet je u petak odložio planirane promotivne test vožnje modela TrailBlazer zbog opasnosti od koronavirusa.

Što se tiče električnog Cadillaca, on je zasnovan na novoj fleksibilnoj mehaničkoj platformi koja će moći da se koristi za široku paletu modela – od električnih limuzina, preko krosovera, do SUV vozila na struju.

Platforma je konstruisana da može da ponese baterije kapaciteta 50 do 200 kWh, a krosover Lyriq bi trebalo da ima autonomiju u vožnji od oko 640 km.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare