Cadillac Escalade-V i zvanično - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Cadillac Escalade-V i zvanično

Cadillac je još u januaru objavio prve zvanične slike i najavni video SUV modela Escalade u verziji visokih perfomansi, a sada je ovaj novitet i zvanično promovisan.

U pitanju je Cadillac Escalade-V modelske godine 2023, koji će se nuditi u standardnoj verziji (međuosovinsko rastojanje iznosi 3071 mm) kao i u produženoj ESV varijanti (međuosovinsko rastojanje 3406 mm).

Cadillac Escalade-V u SAD-u startuje po ceni od 149.990 dolara što ga čini najskupljim serijskim Cadillacom.

Za tu sumu se dobija 6,2 litarski V8 motor sa kompresorom koji razvija 508 kW/690KS i 885 Nm obrtnog momenta, dovoljno da ovaj 2820 kg teški automobil od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrza za samo 4,4 sekunde. Ovde i podatak da četvrt milje (402 metra) prelazi za 12,74 sekundi.

Što se ostalog tiče, u paketu su 10-stepeni automatski nenjač, pogon na sva četiri točka, doterani prednji branik sa spojlerom, crna saćasta prednja maska, tamna kućišta svetala, set pragova, izmenjeni zadnji branik, zatamnjena zadnja stakla, četiri izduvne cevi, novi 22-inčni točkovi i crvena kočiona klešta.

Sem toga, tu su i modifikovano oslanjanje i Brembo kočioni sistem, a u unutrašnjosti pored sportskog volana i crna kožna sedišta i 14.2-inčni centralni ekran (ukupna površina svih ekrana je inače 38 inča).

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

BMW povlači 61.000 vozila

Vanja A

Kojim markama automobila najbrže pada vrijednost

Vanja A

Ford kažnjen sa skoro 20 miliona dolara zbog pogrešnih tvrdnji o pojedinim vozilima

Zeljka

Ostavite komentar