C8 je prvi Chevrolet Corvette u istoriji koji će imati verziju sa "desnim volanom" - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

C8 je prvi Chevrolet Corvette u istoriji koji će imati verziju sa “desnim volanom”

Američki proizvođač potvrdio je da će se osma generacija ovog supersportskog modela izrađivati i u opciji sa upravljačem na desnoj strani kokpita.

Američki proizvođač potvrdio je da će se osma generacija ovog supersportskog modela izrađivati i u opciji sa upravljačem na desnoj strani kokpita.

Chevrolet Corvette će se nakon 66 godina od lansiranja prve generacije najzad proizvoditi i u verziji prilagođenoj zemljama u kojima se vozi “pogrešnom stranom puta”, kao što su Velika Britanija, Australija ili Japan.

Ova informacija svakako će obradovati potencijalne kupce modela Corvette C8 na ovim i drugim tržištima gde se vozi levom stranom, ali doneti američkom proizvođaču i dodatnu zaradu jer pomenute zemlje imaju veliki tržišni potencijal.

Chevrolet je u četvrtak predstavio novu, osmu generaciju američke automobilske ikone – modela Corvette, a po prvi put ovaj auto ima centralno postavljen motor. Corvette C8 dobija snagu od 6.2-litarskog LT2 V8 motora koji proizvodi 497 ks (365 kW) i 630 Nm. Uz opcioni Z51 Performance paket isiti motor isporučuje 502 ks (369 kW) i razvija 637 Nm. Proizvođač za sada nije objavio informacije o performansama automobila, ali je potvrđeno da C8 od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 3 s.

Corvette C8, koja će i u osmoj generaciji nositi ikoničnu oznaku “Stingray”, počeće da se pravi kasnije tokom godine, u fabrici u Kentakiju, a u kompaniji Chevrolet ističu da će biti veoma konkurentna na tržištu jer će startna cena u SAD iznositi ispod 60.000 dolara.

Danas objavljeno

Hyundai Motor osvojio Luminary nagradu

Zeljka

Audi odustao od ideje

Zeljka

Kako se sklapa Rimac Nevera?

Zeljka

Ostavite komentar