Bura u Francuskoj: Restorani zatvoreni od oktobra, a ministri se hrane u tajnim - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Bura u Francuskoj: Restorani zatvoreni od oktobra, a ministri se hrane u tajnim

U Francuskoj je pokrenuta istraga zbog navoda da su se ministri i drugi zvaničnici hranili u tajnim restoranima, što je u suprotnosti sa restriktivnim merama.

Restorani u Francuskoj zatvoreni su od oktobra kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, a Kancelarija pariskog Tužilaštva saopštila je da je u nedelju otvorena istraga zbog mogućih optužbi za ugrožavanje zdravlja i rad na crno, prenosi AP.

Na video snimku koji je emitovala francuska mreža M6, nepoznati muškarac je izjavio da je jeo u dva ili tri tajna restorana sa određenim brojem ministara francuske vlade.

Članovi vlade odmah su negirali postojanje takvih restorana, a ministar unutrašnjih poslova Žerar Dermanjin zatražio je od policije da istraži navode.

Portparol vlade Gabrijel Atal izjavio je za LCI televiziju da zvaničnici istražuju izveštaje o tajnim restoranima već mesecima i da je identifikovano oko 200 osoba koje će biti kažnjene.

“Ministri u vladi su u obavezi da budu besprekorni i uzor drugima”, rekao je Atal.

Tužilaštvo je danas saopštilo da se istraga nastavlja uprkos činjenici da je muškarac, koji je govorio u video snimku, povukao svoju izjavu.

Restorani u Francuskoj zatvoreni su od oktobra kako bi se sprečilo širenje korona virusa, a u toj zemlji na snazi je i novo delimično zaključavanje, jer su jedinice intenzivne nege prepune pacijenata obolelih od virusa kovid-19.

B92

Danas objavljeno

Prekršajni nalog zbog kršenja mjera: Ocu Mladena Ilića kazna od 500 KM nakon organizovanja proslave sa muzikom uživo

M.

Danas odluka o novim mjerama u FBiH

M.

Dva slabija zemljotresa u Hrvatskoj

M.

Ostavite komentar