10. Septembra 2022.

Bura u BiH zbog meča sa Rusijom; Pjanić: Ovo nije dobro

Big Portal

Takva odluka je naišla na burnu rekciju tamošnje javnosti, a najglasniji u osudi ovakvog postupka je bio Miralem Pjanić.

“Čuo sam za odluku saveza. Čelnici saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka! Bez reči sam. Kad reprezentacija počne igrati dobro, uvek se nešto kvari. Nemam reči. U NSBiH znaju moj stav. Samo ću reći, da ovo nije dobro“, rekao je Pjanić za Sportske.ba.

Naravno, sporna je trenutna situacija u Ukrajini sa kojom je Rusija u ratnom sukobu, te sportske sekcije te zemlje ispaštaju zbog toga.

Međutim, u komitetu su sa pet glasova za i jednim protiv doneli ovakvu odluku. Protiv je bio jedino Irfan Durić.

“Kao potpredsednik tražio sam da to pitanje uz sve materijale koje smo dobili ide na Izvršni odbor FSBiH. Ako budem preglasan, znaćete, tražio sam da sve unese u zapisnik. Smatram da treba biti mudar, da se donese odluka koja je najbolja za BiH. Koliko je pametno igrati sa Rusijom razumemo se mi koji to razumemo, ali imamo ovdje manjkavost, koja nas dovodi u dilemu. Imamo dokument od UEFA da ta utakmica nije sporna”, izjavio je Durić.

Meč između Rusije i BiH zakazan je za 19. novembar u Sankt Peterburgu, samo dan pre početka Mundijala u Kataru. Selekcija Bosne i Hercegovine, kao ni Rusija, neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje će se održati u Kataru od 20. novembra do 18. decembra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare