BURA TOKOM ZASJEDANJA U skupštini umalo došlo do TUČE - BIGportal.ba
Region Vijesti

BURA TOKOM ZASJEDANJA U skupštini umalo došlo do TUČE

Crnogorski poslanici u petak su verifikovali Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije u NATO, ali je tokom sjednice bilo prilično burno.

Kako prenosi beogradski Alo.rs, iz vlasti su stigle ocjene da se radi o istorijskom iskoraku od koga će biti bolje cijelom regionu, međutim, opozicionari smatraju da se radi o pogrešnoj odluci Sjeverne Makedonije.

Posebno im je zasmetao dolazak predsjednika Sobranja Sjeverne Makedonije Talata Džaferija, prvog visokog zvaničnika te zemlje koji je Albanac.

Ni tu nije bio kraj, pa kasnije umalo nije došlo do fizičkog obračuna, nakon što je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Kneževic iz klupe vrijeđao Miodraga Vukovića iz DPS-a.
Knežević je prekidao Vukovića dok je govorio, zbog čega je poslanik DPS-a tražio od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da zaustavi, kako je rekao, besprizornika, dodajući da neće polemisati sa njim.

Nakon što su Kneževićeve kolege spriječile fizički sukob, on je iz klupe imao novu poruku za Vukovića, prenosi Alo.rs.

– Meni Miško Vukovic ovdje kaže – tek ćete da vidite šta ćemo da vam radimo. I niko da ne reaguje. E, ja poručujem Mišku Vukoviću i svima onima koji budu pokušali nešto da rade meni, Andriji Mandiću, ili bilo kome iz naših porodica, neka budu spremni da sačekaju povratni udarac – rekao je Knežević.

Na kraju je Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u usvojen sa 44 glasa, a za su bili poslanici vladajuće koalicije, SDP-a i nezavisni poslanik Nedeljko Rudović.

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar