Bukte požari u Trebinju: Vatru gasi i helikopter - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Bukte požari u Trebinju: Vatru gasi i helikopter

Vatrogasci u Trebinju i dalje se bore sa požarom koji je izbio juče u prigradskom naselju Banjevci, a najviše posla imaju uz magistralni put Trebinje-Bileća, јер ne dozvoljavaju da se vatra prоširi prema planini Leotar.

Požarišta na sjeverozapadu Trebinja počeo je da gasi helikopter Helikopteskog servisa Republike Srpske, zahvatajući vodu sa Trebinjskog jezera.

Vatrogasci već dva dana gase vatru iznad magistralnog puta Trebinje-Bileća, da ne bi prešla na planinu Leotar i dalje se širila. Posao im otežava vjetar, veliki dim, automobili koji prolaze magisttralom, kao i česte eksplozije za koje se pretpostavlja da su od municije i bombi koje su tu bačene poslije rata. Vatrogasci kažu da je trenutno sve pod kontrolom.

„Situacija je za sada zadovoljavajuća. Bilo je stvarno i granata i municije, kao da je rat“, kaže Radovan Crnogorac iz trebinjske vatrogasne jedinice.

Vatra gori na napristupačnom terenu i ide prema mjestu gdje se nalazi nekoliko kuća. Pored trebinjskih vatrogasaca, u gašenju učestvuju u pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Jasen” iz Moskog.

“Teren je dosta kršovit, od kuća je vatra udaljena 200-300 metara. Vjetar gura vatru prema kućama”, kaže član Društva Miroslav Krunić.

Drugi krak ovog požara prema selu Necvijeće je pod kontrolom.

Danas objavljeno

Danas u Pragu neformalni Samit EU

M.

Svijet najbliži nuklearnom Armagedonu od kubanske krize

M.

Las vegas: U Napadu nožem kod kazina 2 osobe ubijene

M.

Ostavite komentar