Bugatti traži podršku Volkswagena za razvoj četvorosjeda - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Bugatti traži podršku Volkswagena za razvoj četvorosjeda

U razgovoru sa ANE, izvršni direktor Bugattija, Stefan Vinkelman, potvrdio je da postoji plan i za automobil sa četvoro vrata, ali da je to u ovom trenutku nedostupno. Razlog za tako nešto jeste nedostatak sredstava za razvoj takvog modela.

“Bilo bi potrebno osigurati ogromnu svotu novca za razvoj četvorosjeda”, rekao je Vinkelman. On je dodao da bi takav automobil bio značajno drugačiji od Chirona, te da bi Bugatti morao da se detaljno posveti novom izazovu.

Inače, u poslednjih nekoliko mjeseci francuska marka je izuzetno aktivna. Nakon što su predstavili jedinstveni La Voiture Noire, potom Centodieci, na red je došao i kralj svih hiperautomobila – Chiron SuperSport 300+, odnosno prvi serijski automobil koji je probio ogranicu od 300 milja na čas.

Vinkelman je odbacio mogućnost o električnom hiperautomobilu, jer kako on kaže takav tip vozila će se godinama oslanjati na SUS agregate, makar i u hibridnoj postavci. Hibridizacija nije potpuno isključena, makar ne kada bi bila u upotrebi u nekom automobilu koji bi mogao da se koristi svakodnevno, rekao je Vinkelman.

Šef Bugattija dao je interesantnu izjavu o budućnosti luksuznih i sportskih marki u okviru Volkswagen grupacije. Naime, već neko vrijeme postoji glasina da su čelnici VW grupe spremni da prodaju Bugatti, Lamborghini i Bentley jer ih ne vide kao dio velikih planova u vezi sa elektrifikacijom.

Opširnije pročitajte na portalu Autorepuublika.com

Danas objavljeno

Bicikli prije automobila? Njemci se privikavaju na novi saobraćajni znak, vozači nisu srećni

Vanja A

Kako su Italijani pre 60 godina spasili Volkswagen

Vanja A

Sud odlučio: Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile zbog visokih emisija NOx

Zeljka

Ostavite komentar